Definitii si termeni pentru aerul conditionat


BTU : Unitate British Thermal Unit British Thermal. Este cantitatea de caldura necesara pentru a fi scazuta la 1 kilogram de apa pentru a reduce temperatura de 1 ° F Un BTU corespunde 0252 Kcal.

 

Caldura latenta : caldura, fara a afecta temperatura, este necesar sa se adauge sau scadea la o substanta pentru a schimba starea fizica. Psychrometrice Mai exact, caldura latenta de fuziune de gheata este hf = 79,92 Kcal / kg.

 

0+C2

aldurii sensibile : caldura utilizata in variatia de temperatura a unei substante atunci când este facuta sau scade caldura.

 

TOTAL HEAT: (entalpie) : Este suma de caldura sensibila si latenta in kilocalorii pe kilogram de substanta intre un punct arbitrar si temperatura si starea considerare. CAL : O calorie este cantitatea de caldura trebuie sa adauge la 1 kg de apa la 15 ° C Temperatura de a mari temperatura de 1 ° C.Aceasta este echivalenta cu 4 BTU. TRANSFORMAREA BTU WA : Inmultiti wati de 0,86 echipa.

 

COP (Coeficient de Performanta) : Coeficientul de performanta.Este raportul dintre puterea termica totala disipata in wati si puterea electrica totala consumata in timpul unei perioade tipice de utilizare Termometru WET sau depresie

 

DIFERENTA psychrometric : diferenta de temperatura intre becul uscat si umed. Compartimente frigorifice: Un compartimente frigorifice este cantitatea de caldura care au nevoie, pentru a scadea 1 kg.apa la 15 ° C Temperatura de a reduce aceasta temperatura cu 1 ° C. Aceasta este echivalenta cu 4 BTU. RECE: la rece, prin definitie, nu exista. E doar un sentiment de lipsa de caldura.

 

Umiditatea absoluta (Densitatea vaporilor) este greutatea vaporilor de apa pe unitatea de volum de aer, exprimata in grame pe metru cub de aer. Umezeala specifica: Greutatea de vapori de apa pe unitatea de greutate de aer uscat, exprimat in grame per kilogram de aer uscat. Umiditatea relativa: raportul dintre presiunea reala a vaporilor de apa continuti in aerul umed si presiunea aburului saturat la aceeasi temperatura. Se masoara in procente.

 

UMIDITATE aer este prevazuta in raport cu cantitatea de vapori de apa pe care le contine. SALTO HEAT: Este tot o diferenta de temperatura. Acesta este utilizat de obicei pentru a defini diferenta dintre temperatura de aer conditionat de admisie si de iesire a acestuia, si de asemenea, pentru a defini diferenta dintre temperatura aerului exterior si interior.

 

TEMPERATURA umed (Termometru WET) este temperatura indicata de un termometru a carui bec este invelit cu tifon sau bumbac inmuiat in apa, expuse la efectele unui curent de aer puternic. Temperatura punctului de roua: Temperatura la care aerul trebuie sa coboare la condensarea de umiditate pe care le contine se produce. Temperatura bulbului uscat (Termometru SECO): temperatura aerului este indicata de un termometru obisnuit.

 

TON RaCIRE (TON): Echivalent cu 3,000 F / h, si, prin urmare, la 12.000 BTU / h .. Comfort Zone: Fiul dat conditii de temperatura si umiditate relativa in care acestea sunt oamenii mai confortabile. Aceste conditii variaza intre 22 º si 27 º C. (71-80 ° F) de masurare a temperaturii si 40 pâna la 60 RH 100. Glosar pe baza informatiilor de la pagina de lider Innes SA de CV in productia si distributia de accesorii pentru aer